Analisten gaan uit van recordjaar voor Deutsche Telekom, fors dividend

Fors dividend Deutsche Telekom

Gezien het gemiddelde van de analistentaxaties heeft het aandeel Deutsche Telekom nu één van de hoogste dividendrendementen van de Duitse beurs.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,6 cent. Deutsche Telekom's dividendrendement komt hiermee uit op 3,68 procent. Het gemiddelde dividend van de vaste lijn communicatiebedrijven ligt op een prima 2,38 procent.

Dividendrendementen Deutsche Telekom

Deutsche Telekom zal morgen haar boeken over het voorbije kwartaal publiceren. Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De omzet van Deutsche Telekom over dit jaar komt uit op 72,45 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 69,23 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Deutsche Telekom in beeld plus taxaties 2016

historische koersen

De analisten gaan voor 2016 uit van een recordnettowinst van een 3,98 miljard euro. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 88 cent. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 18,53.

Recente koersdoelen rond de 17 euro

Het aandeel Deutsche Telekom wordt door 26 fundamentele analisten gevolgd. Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 21,55 euro. Dit is circa 32 procent meer dan de huidige beurskoers van 16,31 euro.

Deutsche Bank, Kepler Capital Markets en Jefferies & Co. gaven recentelijk taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Deutsche Telekom's marktkapitalisatie 73,67 miljard euro.

Het aandeel sloot dinsdag op 16,31 euro.

Historische koersen Deutsche Telekom

historische koersen deutschetelekom

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.