Analisten rekenen op recordjaar Amgen

Morgen presenteert het Amerikaanse aandeel Amgen haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Op basis van de taxaties van de meeste analisten zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 22,78 miljard dollar. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is licht meer dan de omzet over 2015 toen de omzet 21,66 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Amgen in beeld plus taxaties 2016

historical returns

De analisten rekenen voor 2016 op een recordnettowinst van 8,72 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 11,55 dollar verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 13,57 uit.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 3,91 dollar. Het dividendrendement van Amgen ligt hiermee op 2,5 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de biotechnologiebedrijven ligt op een magere 0,79 procent.

Laatste koersdoelen rond de 187 dollar

Het aandeel Amgen wordt door 4 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 186,25 dollar. Dit is circa 24 procent meer dan de huidige beurskoers van 156,68 dollar.

BMO Capital Markets, Cowen and Company en Sanford C. Bernstein & Co gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Amgen 's marktkapitalisatie 119,14 miljard dollar.

Het aandeel sloot dinsdag op 156,68 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.