Extreem dividendrendement Pfizer

Fors dividend Pfizer

Op basis van de recente analistentaxaties behoort het aandeel Pfizer tot één van de aandelen met de hoogste dividendrendementen van de Amerikaanse beurs.

De consensus van het dividend ligt op 1,2 dollar per aandeel. Pfizer 's dividendrendement komt hiermee uit op 3,82 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de farmaciebedrijven ligt op een nihile 0,79 procent.

Pfizer publiceert morgen haar resultaten over het afgelopen kwartaal. De omzet van Pfizer over dit jaar komt uit op 52,86 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is licht meer dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 48,85 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Pfizer in beeld plus taxaties 2016

stock

De analisten rekenen voor 2016 op een recordnettowinst van 14,85 miljard dollar. Over dit jaar ligt de consensus van Pfizer 's resultaat per aandeel op een winst van 2,41 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 13,04 te liggen.

Laatste koersdoelen rond de 34 dollar

Het aandeel Pfizer wordt door 9 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 37,38 dollar. Dit is circa 20 procent meer dan de huidige beurskoers van 31,42 dollar.

Sanford C. Bernstein & Co, Jefferies & Co. en Barclays gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen op de beurs(zen) bedraagt Pfizer 's marktkapitalisatie 197,66 miljard dollar.

Het aandeel sloot vrijdag op 31,42 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.