Analisten blijven koersdoelen Microsoft en masse verhogen, koers op record

Beurskoers Microsoft op alltime high

Aandeelmicrosoft

Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 96,06 miljard dollar. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 85,32 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten <a href='/aandeel/237-microsoft'> Microsoft </a> financials

De analisten rekenen voor 2016 op een recordnettowinst van 23,27 miljard dollar. Over dit jaar ligt de consensus van Microsoft 's resultaat per aandeel op een winst van 2,97 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 22,15 te liggen.

De consensus van het dividend ligt op 1,55 dollar per aandeel. Microsoft 's dividendrendement komt hiermee uit op 2,36 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de softwarebedrijven ligt op een magere 0,79 procent.

Laatste koersdoelen rond de 63 dollar

Het aandeel Microsoft wordt door 14 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 59,71 dollar. Dit is circa 5 procent minder dan de huidige beurskoers van 65,78 dollar.

Raymond James, RBC Capital Markets en Jefferies & Co. gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Microsoft 's marktkapitalisatie 528,02 miljard dollar.

Het aandeel sloot vrijdag op 65,78 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.