BPost dit jaar underperformer, fors dividendrendement nu

Vandaag werd bekend dat de overname van PostNL door BPost definitief van de baan (voorlopig) lijkt. PostNL wijst naar de politieke restricties die een overname in de weg zitten. Beleggers die sinds de IPO in 2013 van BPost ingestapt zijn staan nu op een forse plus van 47 procent.

Relatieve performances BPost versus Europese logistieke sector

Bpostaandeel

Fors dividend BPost

Baserend op de laatste analistentaxaties heeft het aandeel BPost nu één van de hoogste dividendrendementen van de Belgische beurs.

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 1,31 euro verwacht. Het dividendrendement komt hiermee op 6,03 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de transport- & logistiekbedrijven ligt op een aantrekkelijke 3,04 procent.

Op basis van de analistenverwachtingen zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 2,37 miljard euro. Dit is nipt minder minder dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 2,39 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten BPost in beeld plus taxaties 2016

equity

De analisten rekenen voor 2016 op een recordnettowinst van 323 miljoen euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 1,61 euro over. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 13,5 te liggen.

Laatste koersdoelen rond de 26 euro

Het aandeel BPost wordt door 12 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 25,11 euro. Dit is circa 18 procent meer dan de huidige beurskoers van 21,73 euro.

KBC Securities, DeGroof Petercam en Goldman Sachs gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt BPost 's marktkapitalisatie 4,35 miljard euro.

Om 10.58 staat het aandeel 0,62 procent hoger op 21,73 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.