Ook Jefferies gaat uit van hoog dividendrendement BPost

Het advies voor het aandeel BPost blijft bij de analisten van zakenbank Jefferies op kopen staan bij een koersdoel van 12 euro. De analisten rekenen op een dividend per aandeel van 44 cent waardoor het dividendrendement volgens hun model op 4,4 procent ligt. Hierbij is uitgegaan van een payoutratio van tussen de 30 en de 50 procent.

De omzet van het bedrijf uit Brussel over dit jaar komt uit op 4,13 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2019 toen het bedrijf 3,78 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten BPost in beeld plus taxaties 2020

beurskoers

Bpost Luik bestelbus ©

Bpost
Bpost


De analisten gaan voor 2020 uit van een nettowinst van 182 miljoen euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 92 cent verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 10,82.

Analisten rekenen er niet op dat het bedrijf dividenden uit zal gaan keren. Het gemiddelde dividendrendement van de transport- & logistiekbedrijven ligt op een nihile 0,49 procent.

Recentste taxaties rond de 11 euro

KBC Securities, Berenberg en RBC Capital Markets gaven recent nieuwe taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 1,99 miljard euro. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf december vorig jaar staat het aandeel 7 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 5 en de 11 euro.

Historische koersen BPost 2007-2020

beurskoers bpost

Klikt u hier voor dividend aandeel BPost. Om 12.45 staat het aandeel 8,9 procent lager op 9,95 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.