Freenet in top Duitse dividendrendementen

Fors dividend Freenet

Gezien het gemiddelde van de analistentaxaties heeft het aandeel Freenet nu één van de hoogste dividendrendementen van de Duitse beurs.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1,6 euro. Het dividendrendement komt hiermee op 6,66 procent te liggen. Gemiddeld levert een aandeel in de telecommunicatiebedrijven levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 2,46 procent op.

Dividendrendementen Freenet

De omzet van Freenet over dit jaar komt uit op 3,32 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is behoorlijk minder dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 3,12 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Freenet in beeld plus taxaties 2016

stock price

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 234 miljoen euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 1,8 euro over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 13,36 te liggen.

Laatste koersdoelen rond de 23 euro

Het aandeel Freenet wordt door 15 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 27,9 euro. Dit is circa 16 procent meer dan de huidige beurskoers van 24,04 euro.

Barclays , Kepler Capital Markets en Deutsche Bank gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Freenet 's marktkapitalisatie 3,08 miljard euro.

Het aandeel staat om 12.30 0,5 procent hoger op 24,04 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.