Severn Trent in top Engelse dividendrendementen

Fors dividend Severn Trent

Op basis van de recente analistentaxaties behoort het aandeel Severn Trent tot één van de aandelen met de hoogste dividendrendementen van de Engelse beurs.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 82 GBp. Severn Trent 's dividendrendement komt hiermee uit op 3,69 procent. Het gemiddelde dividend van de energiebedrijven ligt op een prima 2,75 procent.

Dividendrendementen Severn Trent

Morgen komt het Engelse bedrijf Severn Trent met haar resultaten over het afgelopen kwartaal. De omzet van Severn Trent over dit jaar komt uit op 1,8 miljoen GBp. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is aanzienlijk minder dan de omzet over 2015 toen de omzet 1,79 miljard GBp bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Severn Trent in beeld plus taxaties 2016

equity

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 244 miljoen GBp. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 104 GBp verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 21,35 te liggen.

Laatste koersdoelen rond de 2500 GBp

Het aandeel Severn Trent wordt door 8 analisten gevolgd (alleen op basis van fundamentele bedrijfsanalyse). Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 2341,67 GBp. Dit is circa 5 procent meer dan de huidige beurskoers van 2220 GBp.

Citigroup , RBC Capital Markets en Macquarie Research gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Severn Trent 's marktkapitalisatie 531,35 miljard GBp.

Om 10.36 staat het aandeel 2,39 procent hoger op 2220 GBp.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.