Aandeel Severn Trent aan kop qua Engelse dividendaandelen

Fors dividend Severn Trent

Beleggers in het aandeel Severn Trent kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Op basis van de consensus van de analistentaxaties heeft het aandeel Severn Trent nu één van de hoogste dividendrendementen van de Engelse beurs. Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 87 GBp verwacht. Het dividendrendement van Severn Trent ligt hiermee op 4,25 procent. Het doorsnee dividend van de energiebedrijven ligt op een schamele 1 procent.

Dividendrendementen Severn Trent

Morgen zal het Engelse Severn Trent met haar resultaten over het afgelopen kwartaal komen. Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 1,73 miljard GBp. Dit is licht minder dan de omzet over 2017 toen het concern 1,82 miljard GBp verdiende.

Historische omzetten en resultaten Severn Trent in beeld plus taxaties 2018

beurskoers

Onderaan de streep rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 280 miljoen GBp. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 119 GBp. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 17,18 uit.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Severn Trent 's beurswaarde 489,46 miljard GBp.

Om 17.35 koerst het aandeel 0,73 procent hoger op 2045 GBp.

Historische koersen Severn Trent afgelopen 10 jaar

beurskoers severntrent

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.