Analisten: Nike op stoom voor recordomzet maar dit jaar slechtste in Dow Jones

Het aandeel Nike is dit jaar het slechtste aandeel in de Dow-Jones. Het aandeel verloor dit jaar ruim 16 procent maar noteert desondanks nog steeds maar vlak onder haar all time high niveau's. Walt Disney en Coca-Cola zijn met verliezen van respectievelijk 3,6 en 2,8 procent de andere grootste verliezers in de Dow Jones .

Koershistorie aandeel Nike

Aandeelnike

Het aandeel staat historisch gezien dus nog steeds vrij hoog (haar top was in november vorig jaar).

Op basis van de taxaties van de meeste analisten zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over het huidige boekjaar komt de omzet volgens de analisten uit op 34,9 miljoen dollar. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is behoorlijk minder dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 32,38 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Nike in beeld plus taxaties 2016

equity

De analisten rekenen voor 2016 op een recordnettowinst van 4 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 2,37 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 21,56.

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 0,68 cent. Nike 's dividendrendement komt hiermee uit op 1,33 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de producenten van persoonlijke goederen levert een beperkt dividendrendement van circa 1,56 procent op.

Laatste koersdoelen rond de 53 dollar

Het aandeel Nike wordt door 20 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 61,6 dollar. Dit is circa 19 procent meer dan de huidige beurskoers van 51,1 dollar.

De laatste 3 adviezen voor persoonlijke goederensector zijn afkomstig van Bank of America Merrill Lynch (verkopen, 46,00 dollar), Canacord Adams (houden, 51,00 dollar) en Susquehanna (houden, 63,00 dollar).

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Nike 's marktkapitalisatie 67,91 miljard dollar.

Het aandeel sloot vrijdag op 51,1 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.