Nike maakt zijn overstap naar de metaverse naarmate de interesse van investeerders groeit

 • Nike (NKE) creëert een virtuele wereld op Roblox (RBLX), Nikeland genaamd, die zijn intrede in de metaverse markeert.
 • De eerste opzet is een gratis platform met Nike-gebouwen, velden en arena's waar spelers in games zullen strijden. Het langetermijnplan is om Nike-endorsers in de virtuele wereld te introduceren en te werken aan productintegratie. Analisten verwachten dat Nike uiteindelijk producten rechtstreeks uit de metaverse zal verkopen, hetzij op Roblox of elders.
 • Eerder deze maand diende de atletiekkledinggigant patentaanvragen in voor verkoop en marketing voor termen als Nike en Just Do It, evenals voor de Air Jordan-, Jumpman- en swoosh-logo's.
 • Het is waarschijnlijk nog maar het begin van grote consumentenproducten die een plons willen maken in de metaverse. Beleggers lijken voorop te lopen met de Roundhill Ball Corp Metaverse ETF (NYSEARCA:META) die meer dan $ 500 miljoen aan beheerd vermogen overschrijdt, slechts twee weken na het bereiken van $ 250 miljoen. De topposities van META zijn Nvidia (NASDAQ:NVDA), Roblox, Microsoft (NASDAQ:MSFT), Unity Software AG (NYSE:U) en Meta Platforms Inc. (NASDAQ:FB).

  Over 2021 komt de totale omzet van het bedrijf uit Beaverton volgens de analisten uit op 47.13 miljard dollar. Dit is licht meer dan de omzet over 2021 toen het bedrijf 44.54 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Nike in beeld plus taxaties 2021

  historische koersen

  Nike factory store Osdorp Amsterdam ©

  Nike
  Nike


  Onderaan de streep rekenen de meeste analisten op een nettowinst van 5.76 miljard dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 3.6 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 48.58.

  Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1.15 dollar. Nike 's dividendrendement komt dus op 0.66 procent uit. Het gemiddelde dividendrendement van de producenten van persoonlijke goederen ligt op een zeker aantrekkelijke 1.63 procent.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 217.38 miljard dollar. 33

  Het aandeel sloot vrijdag op 174.88 dollar.

  Historische koersen Nike afgelopen 10 jaar

  historische koersen nike

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.