Analisten gaan uit van superjaar voor Befimmo, fors dividendrendement

Fors dividend Befimmo

Op basis van de recente analistentaxaties heeft het aandeel Befimmo nu één van de hoogste dividendrendementen van de Belgische beurs.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 3,26 euro. Befimmo 's dividendrendement komt hiermee uit op 6,09 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de vastgoedbedrijven ligt op een aantrekkelijke 2,99 procent.

Analyse herbelegde dividenden Befimmo

De bovenstaande grafiek toont de diverse rendementen vanaf 2008. De groene lijn is het totale rendement van de herbelegde dividenden, de blauwe lijn is het koersrendement en het rode vlak is het totaalrendement: koersrendement plus dividendrendement.

Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 140 miljoen euro. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is beperkt minder dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 140,06 miljoen euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Befimmo in beeld plus taxaties 2016

stock

Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 86 miljoen euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 3,80 euro over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 14,09 te liggen.

Laatste taxaties rond de 57 euro

Het aandeel Befimmo wordt door 5 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 58,42 euro. Dit is circa 9 procent meer dan de huidige beurskoers van 53,56 euro.

DeGroof Petercam, KBC Securities en Societe Generale gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen op de beurs(zen) bedraagt Befimmo 's marktkapitalisatie 1,24 miljard euro.

Het aandeel staat om 13.13 0,34 procent lager op 53,56 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.