Extreem dividendrendement Exxon Mobil

Fors dividend Exxon Mobil

Gezien het gemiddelde van de analistentaxaties heeft het aandeel Exxon Mobil nu één van de hoogste dividendrendementen van de Amerikaanse beurs.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 2,96 dollar. Exxon Mobil 's dividendrendement komt hiermee uit op 3,4 procent. Het gemiddelde dividend van de olie- en gasbedrijven ligt op een prima 2,96 procent.

Dividendanalyse Exxon Mobil

De bovenstaande grafiek toont de diverse rendementen vanaf 2008. De groene lijn is het totale rendement van de herbelegde dividenden, de blauwe lijn is het koersrendement en het rode vlak is het totaalrendement: koersrendement plus dividendrendement.

Morgen komt het Amerikaanse bedrijf Exxon Mobil met haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Over het huidige boekjaar komt de omzet volgens de analisten uit op 237,93 miljard dollar. Dit is beperkt minder dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 259,49 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Exxon Mobil in beeld plus taxaties 2016

equity research

Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 9,13 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 2,18 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 39,95 te liggen.

Laatste koersdoelen rond de 82 dollar

Het aandeel Exxon Mobil wordt door 25 analisten gevolgd (alleen op basis van fundamentele bedrijfsanalyse). Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 126 dollar. Dit is circa 7 procent meer dan de huidige beurskoers van 87,09 dollar.

De laatste 3 adviezen voor olie- en gassector zijn afkomstig van Credit Suisse (verkopen, 74,00 dollar), HSBC (houden, 91,00 dollar) en Exane BNP Paribas (verkopen, 80,00 dollar).

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Exxon Mobil 's marktkapitalisatie 361,95 miljard dollar.

Het aandeel sloot woensdag op 87,09 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.