Arcadis op recordjacht maar grote underperformer in Europa

Arcadis forse underperformer in Europese bouw- en infrastructuursector

Het Nederlandse aandeel Arcadis was het voorbije jaar één van de slechtere aandelen bij de Europese bouw- en infrastructuurbedrijven. Andere Europese bouw- en infrastructuurbedrijven die recent veel aan koerswaarde verloren zijn o.a. Astaldi , OHL en Conduril.

Winnaars en verliezers Europese bouwsector

Bouwsectormomentum

Historische beurskoersen Arcadis

Arcadisbeurskoers

Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De omzet van Arcadis over dit jaar komt uit op 3,3 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 2,6 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Arcadis in beeld plus taxaties 2016

Arcadisomzetten

De analisten rekenen voor 2016 op een recordnettowinst van 110 miljoen euro. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 1,35 euro. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 9,64 te liggen.

Fors dividend Arcadis

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,57 cent. Arcadis 's dividendrendement komt hiermee op 4,38 procent te liggen. Gemiddeld levert een aandeel in de bouw- en infrastructuurbedrijven levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 1,68 procent op.

Laatste koersdoelen rond de 13 euro

Het aandeel Arcadis wordt door 8 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 16,25 euro. Dit is circa 25 procent meer dan de huidige beurskoers van 13,01 euro.

NIBC, ING en KBC Securities gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Het aandeel staat om 13.41 0,5 procent hoger op 13,01 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.