Omzet NetFlix op hoogste niveau ooit aldus analisten

Het Amerikaanse aandeel NetFlix koerst nu één de hoogste Shiller PE-ratio's van de VS internetbedrijven. Momenteel wordt voor een aandeel nu circa 6 maal de gemiddelde winst per aandeel over de voorbije 10 jaar betaald. Hiermee noteert het aandeel behoorlijk hoger dan het gemiddelde VS aandeel uit de internetbedrijven dat nu circa -94,87 maal de gemiddelde 10-jaarswinst per aandeel kost.

Internetaandelen

Over 2016 komt de omzet volgens de analisten uit op 8,74 miljard dollar. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 6,78 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten NetFlix in beeld plus taxaties 2016

Netfilixaandeel

De analisten rekenen voor 2016 op een nettowinst van 123 miljoen dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 29 cent over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op een extreme 333,34 te liggen.

Analisten gaan er niet van uit dat NetFlix over dit jaar dividenden uit zal gaan keren. Gemiddeld levert een aandeel in de internetbedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 0,29 procent op.

Historische koersen Netflix

Aandeelnetflix

Laatste koersdoelen rond de 88 dollar

Het aandeel NetFlix wordt door 8 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 110,14 dollar. Dit is circa 14 procent meer dan de huidige beurskoers van 96,67 dollar.

De laatste 3 adviezen voor het internetbedrijf zijn afkomstig van Jefferies & Co. (verkopen, 80,00 dollar), Dolmen (kopen, zonder koersdoel) en Societe Generale (verkopen, 95,00 dollar).

Het aandeel sloot donderdag op 96,67 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.