Microsoft verhoogt dividend en keurt aandelenprogramma goed

Microsoft is een van de best presterende technologieaandelen van het afgelopen jaar. De koers is over de afgelopen 12 maanden met meer dan 35% gestegen en heeft daarmee de S&P 500 over dezelfde periode ruimschoots verslagen. Hierbij is er nog geen rekening gehouden met dividenduitkeringen en aandeleninkopen, zaken die Microsoft onlangs nog heeft opgeschroefd.

De koersstijging van Microsoft is met name te danken aan de strategische koerswijziging die het bedrijf de afgelopen jaren heeft gemaakt, waarbij de focus minder is komen te liggen op software voor pc’s en meer op cloud computing. Daarnaast profiteert Microsoft van zijn zoekmachine Bing. Ook al kan deze vooralsnog niet de concurrentie aan met Alphabet , Microsoft ziet de advertentie-inkomsten hiervan wel oplopen.

Over het vierde kwartaal van 2016, dat afliep op 30 juni, zag Microsoft de totale omzet 2% hoger uitkomen op 22,6 miljard dollar (non-GAAP) bij een nettowinst van 3,1 miljard dollar. Over het gehele boekjaar kwam de omzet uit op 92 miljard dollar (non-GAAP) bij een nettowinst van 16,8 miljard dollar.

Op 20 oktober zal Microsoft de resultaten over het eerste kwartaal van het lopende boekjaar 2017 presenteren en duidelijk worden of de resultaten verder zijn verbeterd.

Dividendverhoging en aandeleninkoopprogramma

Door de strategiewijziging heeft Microsoft een groeipad ingezet en een sterke vrije kasstroom gegenereerd van miljarden dollars, welke in toenemende mate wordt teruggegeven aan de aandeelhouders. Over het vierde kwartaal werd nog voor in totaal 6,4 miljard dollar aan aandeelhouders uitgekeerd.

Op 20 september kondigde Microsoft nog aan zijn dividend te verhogen en te starten met een nieuw aandeleninkooppgramma. Het kwartaaldividend is verhoogd met 8% tot 39 dollarcent per aandeel, dat voor het eerst aan aandeelhouders wordt uitgekeerd op 8 december. Daarnaast gaat Microsoft voor 40 miljard dollar aan eigen aandelen inkopen en vervangt daarmee het lopende aandeleninkoopprogramma dat aan het einde van 2016 afloopt. Dit komt bij elkaar neer op een dividendrendement van 2,7%.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.