AB Inbev nog steeds beste bieraandeel in supersector

AB AB InBev outperformt sector al jaren

Het aandeel was de afgelopen 10 jaar met een enorme winst van 223 procent één van de best renderende aandelen uit de brouwerijsector. Aandelen uit de sector leverden de voorbije 10 jaar een winst op van circa 174 procent. Het aandeel presteerde dus min of meer in lijn met de sector. Andere sterk presterende aandelen uit de sector zijn o.a. Constellation Brands ,en SABMiller (dat AB Inbev dus over mag nemen zo werd in juli dit jaar bekend).

Historische koersen AB AB InBev afgelopen 10 jaar

Aandeelkoersabinbev

Over de afgelopen 12 maanden staat het aandeel AB AB InBev op een winst van zo'n 25 procent. De brouwerijsector won dezelfde periode ruim 18 procent. Op 5-jaarsbasis deed het aandeel het met een winst van 191 procent beter dan haar sector. De Belgische aandelen wonnen circa 13 procent de voorbije 12 maanden.

2016 beste jaar, 2009 slechtste jaar

Aandeelabinbev

De matrix hier boven toont AB AB InBev 's historische rendementen uitgedrukt in de verschillende jaarlijkse instapmomenten tot de jaren in de linker as.

Het jaar 2009 is (sinds 2008 gemeten) met een koersverlies van 30 procent het slechtste jaar. 2016 is tot nu toe met een winst van 156 procent het beste jaar voor het aandeel. Wie het aandeel in 2008 aankocht (koers destijds 19,4) euro heeft nu een koerswinst van 472 procent.

Het aandeel AB AB InBev wordt door 0 fundamentele analisten gevolgd. Voor het aandeel houden wij nog geen koersdoelen bij.

Analisten verwachten minder omzet

Over 2016 komt de omzet volgens de analisten uit op 43,09 miljard euro. Dit is licht minder dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 43,6 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten AB AB InBev in beeld plus taxaties 2016

Abinbevomzetten

De analisten rekenen voor 2016 op een nettowinst van 6,23 miljard euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 3,96 euro over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op28,02 te liggen.

Kerncijfers brouwerijsector

Biersector


AB AB InBev 's boekwaarde/koers (ook wel book to market ratio genoemd) staat op 0,14. Op basis van dit grote verschil tussen de boekwaarden de beurskoers verwachten beleggers blijkbaar dus relatief veel groei van het aandeel. De sector noteert momenteel met een boek- to beurskoerswaarde ratio van 3,37. De brouwerijsector noteert momenteel met een CAPE (Shiller PE) van 40,12. Op basis van de vrij kleine verschillen tussen de top winnaars en verliezers in de sector duidt een relatief lage volatiliteit in de sector.

De voorbije jaren koerste het aandeel met aanzienlijk uiteenlopende koers/winst-verhoudingen (zie grafiek rechtsonder). We zien daarnaast dat zowel op de kortere als de langere termijn de rendementen van het aandeel ten opzichte van haar sector behoorlijk uiteenlopend zijn geweest. Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt AB AB InBev 's marktkapitalisatie momenteel 178,23 miljard euro.

Fors dividend AB AB InBev

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 3,65 euro. AB AB InBev 's dividendrendement komt hiermee uit op 3,29 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de brouwerijsector ligt opaantrekkelijke 1,68 procent.

Historische dividenden en dividendrendementen AB AB InBev

Abinbevdividend

De grafiek laat de diverse rendementen vanaf 2008 zien. De groene lijn is het totale rendement van de herbelegde dividenden, de blauwe lijn is het koersrendement en het rode vlak is het totaalrendement: koersrendement plus dividendrendement.

Dividenduitkeringen behoorlijke stimulans voor beleggers

De dividenduitkeringen zorgden de afgelopen jaren voor een nog groter totaalrendement voor de beleggers. De belegger die sinds 2008 zijn aandelen heeft aangehouden staat nu op een winst van 472 procent.

De historische dividenden over de afgelopen jaren zijn met gemiddeld 2,27 per jaar beperkt te noemen. De belegger die ieder jaar vanaf 2008 zijn dividenden herbelegd zou hebben heeft nu een beperkt extra dividendrendement van 20 procent. De invloed van de ontvangen dividenden op het totale rendement is dus voor de buy & hold belegger niet echt dominant.

Om 14.46 staat het aandeel 0,95 procent hoger op 110,95 euro. Dit betekent 22 maal het resultaat per aandeel over 2015.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.