Omzet Home Depot op hoogste niveau ooit aldus analisten

Morgen opent het Amerikaanse bedrijf Home Depot haar boeken over het afgelopen kwartaal. Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 94,3 miljard dollar. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 88,52 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Home Depot in beeld plus taxaties 2016

Homedepot

De analisten rekenen voor 2016 op een recordnettowinst van 7,81 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 6,32 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 21,61.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 2,78 dollar. Het dividendrendement ligt zodoende op 2,04 procent. Het gemiddelde dividend van de algemene detailhandel ligt op 1,41 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Home Depot 's marktkapitalisatie nu 170,99 miljard dollar.

Het aandeel sloot vrijdag op 136,57 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.