Behoorlijke underperformance Aegon, dividendrendement daardoor nu boven de 5

Het aandeel Aegon behoort de afgelopen tijd tot de grotere underperformers in zowel Nederland als in haar sector. Over de afgelopen 12 maanden staat het aandeel Aegon op een verlies van 29 procent. De verzekeraarssector won dezelfde periode ruim 6 procent.

De Nederlandse aandelen wonnen circa 4 procent de voorbije 12 maanden.

Historische koersen Aegon afgelopen 10 jaar

Aandeelaegon

Aanzienlijk minder omzet Aegon verwacht

Morgen komt Aegon met haar resultaten over het vorige kwartaal. Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 22,2 miljard euro. Dit is fors minder dan de omzet over 2014 toen de omzet 44,76 miljard euro bedroeg. De analisten gaan voor 2016 uit van een nettowinst van 1,51 miljard euro.

Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 67 cent over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 7,28.

Fors dividend Aegon

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 26 cent. Het dividendrendement komt hiermee op 5,33 procent te liggen. Het gemiddelde dividend van de verzekeraarssector ligt op 2,59 procent.

Het aandeel Aegon wordt door 23 analisten gevolgd. Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 6,21 euro. Dit is 27 procent meer dan de huidige koers van 4,88 euro.

De aandelen AXA , ING Groep en Aegon krijgen in de sector verzekeraars de meeste voorkeur. JP Morgan, ER Capital en Credit Suisse gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Waarderingen Aegon

Aegon 's boekwaarde/koers staat op momenteel op 1,94. De verzekeraarssector noteert momenteel met een CAPE (Shiller PE) van 9.02. Om 11.55 koerst het aandeel 1,78 procent lager op 4,88 euro. Dit betekent 9 maal het resultaat per aandeel over 2014.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Aegon 's marktkapitalisatie 14,46 miljard euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.