Aegon verwijderd van kooplijst Jefferies

Jefferies heeft een mild deflatiescenario doorgerekend om zo inzicht te krijgen welke invloed dit kan hebben op Europese verzekeraars. Als gevolg hiervan is onder meer het advies voor Aegon verlaagd, terwijl onder meer sectorgenoten Allianz en AXA wel op de kooplijst van de Amerikaanse zakenbank zijn blijven staan.

Jefferies heeft op 30 maart zijn advies voor Aegon verlaagd van ‘kopen’ naar ‘houden’, waarbij het koersdoel voor de Nederlandse verzekeraar is vastgesteld op 5,30 euro.

De Amerikaanse verzekeraar heeft de mogelijk ongunstige impact van een mild deflatiescenario voor de Europese verzekeraars doorgerekend om inzicht te krijgen welk vermogen zij in dat geval nog hebben om winst te maken en dividend uit te keren. Dit scenario is namelijk een stap dichterbij gekomen nadat Bank of Japan in januari de rente tot onder de 0% verlaagde.

Jefferies verwacht daarnaast dat de Amerikaanse dollar met 10% zal dalen en dit samen met andere economische tegenvallers de resultaten van Aegon zal drukken. Het koersdoel van 5,30 euro zit aan de onderkant van de bandbreedte, maar de Amerikaanse zakenbank verwacht wel dat de verzekeraar in de komende jaren het beloofde dividend zal kunnen uitkeren.

Tot slot stelt Jefferies dat de recent door Aegon aangekondigde doelstelling voor het rendement op eigen vermogen van 10% relatief laag is in vergelijking met andere verzekeraars. Dit komt volgens de analisten door de focus van de verzekeraar op pensioenen en daarmee de inmenging van toezichthouders.

Koopadviezen AXA en Allianz

Jefferies heeft zijn koopadvies voor AXA wel gehandhaafd, maar het koersdoel verlaagd van 28,80 euro naar 24,90 euro. voor Allianz is het koopadvies ook blijven staan, maar het koersdoel bijgesteld van 183 euro naar 165 euro.

De Amerikaanse zakenbank stelt dat de aanbeveling komt door de nog altijd positieve dynamiek in de bedrijfsvoering en kapitalisatie. Mede daarom hanteert Jefferies ook koopadviezen voor Aviva , Legal & General en Standard Life .

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.