Fors meer omzet Tesla Motors verwacht, aan kop in sector

Tesla, de Amerikaanse producent van elektrische auto's, was voor de aandelenbeleggers met afstand het beste aandeel in de mondiale autosector. Over de afgelopen 5 jaar won het aandeel Tesla maar liefst 698 procent. Dit ondanks dat het bedrijf geen dividenden uitkeert en dat het nog steeds geen winst maakt.

Tesla aan kop qua 5 jaars rendementen

Autoaandelen

We zien dat de rendementen zeer uiteenlopend zijn. Tesla steekt hier met kop en schouders boven uit. Over de afgelopen 3 maanden staat het aandeel echter ruim 9 procent lager.

Teslabeurskoers

Over het afgelopen boekjaar komt de omzet volgens de analisten uit op 5,36 miljard dollar. Dit is fors meer dan de omzet over 2014 toen de omzet 2,41 miljard dollar bedroeg. De analisten rekenen voor 2015 op een nettoverlies van 143,58 miljoen dollar.

Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een verlies per aandeel van 1,27 dollar verwacht.

Autosector


De bovenste grafieken tonen de rendementen van de autosector over de afgelopen 12 maanden. Te zien is dat de uitslagen bij de winnaars en de verliezers zeer extreem zijn.

Tesla's boekwaarde/koers (ook wel book to market ratio genoemd) staat op 0. De automobielsector noteert momenteel met een CAPE van 42,21.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.