Vooral large cap mijnbouwaandelen massaal gedumpt

Het zijn vooral de aandelen van de grotere mijnbouwbedrijven die recent massaal gedumpt werden. Vooral het in zeer zwaar weer zittende Lonmin (het aandeel voor bijna 97% de afgelopen 3 maanden), Anglo American en Glencore staan bij de top van de verliezers in de sector.

Beleggers lijken zich al tijden grote zorgen te maken over lagere vraag naar industriële metalen, vooral veroorzaakt door een grote vraaguitval uit China.

Enorme verliezen mijnbouwsector

Voor lange termijn beleggers is de mijnbouwsector een groot drama. Over de afgelopen 10 jaar verloor de sector ruim 15 procent. Over de afgelopen 5 en 3 jaar bedroegen de verliezen 43 en 31 procent. Over de afgelopen 12 maanden lag het verlies op 15 procent. De dividenduitkeringen zijn daarom maar een doekje voor het bloeden.

Rendementen mijnbouwsector versus aandelen wereldwijd

Mijnbouwsector

Te zien is dat beleggers in de mijnbouwsector dus beter hun geld in aandelen wereldwijd hadden moeten beleggen. De enorme koersvallen over de afgelopen 5 en 3 jaar staan in zwaar contrast met de forse winsten van aandelen wereldwijd over dezelfde periodes.

ValueSpectrum News wire: +31 084-0032-842
news@valuespectrum.com

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.