Stevig dividendrendement Anglo American

Beleggers in het aandeel Anglo American kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Op basis van de recente analistentaxaties behoort het aandeel Anglo American tot één van de aandelen met de hoogste dividendrendementen van de Engelse beurs. Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 87 GBp. Anglo American 's dividendrendement bedraagt dus momenteel 3.11 procent. Het doorsnee dividend van de mijnbouwers ligt op een schamele 0.58 procent.

Historische dividendrendementen Anglo American

Anglo American gaat morgen haar resultaten over het voorbije kwartaal uitbrengen. De omzet van het bedrijf uit London over dit jaar komt uit op 28.7 miljard GBp. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is beperkt minder dan de omzet over 2020 toen de omzet 29.87 miljard GBp bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Anglo American in beeld plus taxaties 2020

aandeel

De meeste analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 2.69 miljard GBp. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 216 GBp verwacht. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 12.97 te liggen.

Actuele koersdoelen nabij de 3167 GBp

Jefferies & Co., Citigroup en Berenberg gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 3934.47 miljard GBp. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf februari vorig jaar staat het aandeel maar liefst 50 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 1018 en de 2925 GBp.

Historische koersen aandeel Anglo American

aandeel angloamerican

Klikt u hier voor dividend aandeel Anglo American. Het aandeel staat om 10.20 0.18 procent hoger op 2800.5 GBp.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.