3 aandelenideeën van Oppenheimer voor augustus

Tot dusver hebben de beurzen dit jaar pieken en dalen laten zien en de geschiedenis leert dat een moeizaam eerste halfjaar meestal leidt tot een net zo moeizaam tweede halfjaar. De analisten van Oppenheimer hebben de koppen bij elkaar gestoken en een aantal aandelen naar voren gehaald, die volgens hen in de gunstige categorie vallen op basis van onder meer de positieve tweedekwartaalcijfers.

Amazon.com

Amazon is marktleider in online retail en daarnaast een dominante speler in cloudopslag. Volgens Oppenheimer wist het bedrijf met zijn recente tweedekwartaalcijfers de marktverwachtingen te verslaan en ondanks de koersrally in juli zien zij nog voldoende redenen om een koopadvies voor het aandeel te geven.

Ondanks de huidige negatieve wisselkoerseffecten, die 1,4 miljard dollar bedroegen, was Amazon.com nog altijd in staat om in het tweede kwartaal wereldwijd met 22% te groeien. Daarnaast wijst Oppenheimer op de AWS omzet, die in het afgelopen kwartaal op jaarbasis steeg met 81% tot 1,8 miljard dollar.

Oppenheimer heeft voor Amazon.com een koersdoel uitstaan van 640 dollar.

AT&T

De Amerikaanse telecomgigant AT&T staat op de favorietenlijst van Oppenheimer vanwege niet alleen zijn solide tweedekwartaalcijfers, maar ook het dividend dat wordt geboden. De analisten wijzen erop dat AT&T momenteel een dividendrendement biedt van 5,4%.

De groei van AT&T is weliswaar over de afgelopen jaren vertraagd, maar het bedrijf weet zijn klantenbestand nog altijd uit te breiden. Daarnaast wijst Oppenheimer op sterke productintroducties van smartphonefabrikanten. Dit heeft niet alleen gezorgd voor meer verkeer, maar ook een stijging van het aantal abonnementen voor AT&T .

Veel analisten op Wall Street denken dat het rondbreien van de deal met DirectTV een groot aantal vragen zal oplossen, vooral wat betreft het hoge dividend dat nu nog wordt uitgekeerd. Volgens Oppenheimer worden de synergievoordelen van deze deal momenteel nog door de markt onderschat.

Zij hebben voor AT&T daarom naast een koopadvies ook een koersdoel afgegeven van 40 dollar.

Juniper Networks

Juniper Networks Juniper Networks staat bij Oppenheimer te boek als een solide technologieaandeel. Beleggers in het aandeel hebben wel over de afgelopen twee jaar een ware achtbaanrit achter de rug.

Juniper Networks zag recent door een combinatie van een positieve beweging van activistische aandeelhouders samen met en solide productcyclus de waarde van het aandeel toenemen.

Oppenheimer wijst erop dat Juniper Networks een sterke positie heeft in netwerk- en bedrijfsbeveiliging en op termijn een fusie- of overnamekandidaat zal worden. De resultaten over het tweede kwartaal waren solide, met een winst per aandeel van 0,41 dollar op een omzet van 1,22 miljard.

Tot slot wijst Oppenheimer erop dat aandeelhouders momenteel een dividendrendement ontvangen van 1,42%. De analisten hanteren daarom naast een koopadvies een koersdoel van 32 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
redactie@analist.nl

Copyright Analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.