Waarom Google zijn hoogtepunt nog niet heeft bereikt

Nadat Alphabet met de presentatie van zijn tweedekwartaalcijfers de markt positief wist te verrassen, is de koers gestegen tot het hoogste niveau ooit. Hierdoor rijst de vraag hoeveel opwaarts potentieel er nog voor het aandeel aanwezig is. Analisten denken in ieder geval dat de rit omhoog nog niet ten einde is.

Alphabet wist op 16 juli de marktverwachtingen te overtreffen. De Amerikaanse internetgigant zag over het tweede kwartaal op jaarbasis de omzet stijgen met 11% tot 17,73 miljard dollar, waarbij exclusief wisselkoerseffecten de omzet zou zijn gestegen met 18%.

De winst kwam in het tweede kwartaal uit op 3,93 miljard dollar of 6,43 dollar per aandeel, waar dat een jaar eerder nog 3,35 miljard dollar of 4,88 dollar per aandeel was. De aangepaste winst per aandeel kwam uiteindelijk uit op 6,99 dollar per aandeel, waar analisten gemiddeld rekenden op 6,90 dollar per aandeel.

Koers naar recordniveau

De resultaten zorgden ervoor dat de koers van Alphabet vorige week 13% hoger sloot, op een recordniveau van 699,2 dollar. Door deze koersstijging voegde Alphabet 66,9 miljard dollar toe aan zijn toch al gigantische marktkapitalisatie. Het bedrijf is daarmee nu 461,83 miljard dollar waard op de beurs.

Het positivisme rondom het aandeel is vooral te danken aan de kracht van Alphabet om zichzelf opnieuw uit te vinden. Het bedrijf weet dat waar het voorheen succesvol mee is geworden geen garantie biedt voor de toekomst, waardoor het een ambitieuze groeistrategie nastreeft.

Ondanks dat de nieuwe CFO Ruth Porat heeft aangegeven dat Alphabet gaat snijden in de kosten, zal het bedrijf daarom blijven investeren in zijn zoekmachine en nieuwe divisies als robotics en zelfrijdende auto’s.

Geen verkoopadviezen voor Alphabet

Geen van de analisten hanteert momenteel een verkoopadvies voor Alphabet . Wel staan er 8 houd- en 22 koopadviezen uit. Dit bevestigt nog maar eens de positieve houding van analisten ten opzichte van het aandeel.

Het is dan ook niet vreemd dat diverse analisten hun koersdoel voor het aandeel hebben verhoogd. Zo heeft BMO Capital Markets het koersdoel opwaarts bijgesteld van 570 dollar naar 670 dollar, terwijl Argus Research het koersdoel verhoogde van 675 dollar naar 850 dollar.

Door de diverse koersdoelverhogingen bedraagt het gemiddeld koersdoel nu 641,38 dollar, wat echter wel impliceert dat analisten vinden dat de koers van het aandeel te ver is opgelopen. De recent afgegeven koersdoelen liggen echter aanzienlijk boven dit gemiddelde. Het gemiddelde van recente koersdoelen ligt rond de 750 dollar, wat een verwacht rendement genereert van 12,8%. Daarmee lijkt de rit omhoog dus nog niet ten einde.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
redactie@analist.nl

Copyright Analist.nl B.V..
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.