Waarom bijna alle analisten Netflix omhoog jagen

Na de presentatie van de kwartaalcijfers is de koers van Netflix omhoog gespoten tot een voorlopig hoogtepunt, mede omdat de online video streamingdienst meer leden aan zich weet te binden dan verwacht. Analisten hebben dan ook hun koersdoel voor het aandeel verder verhoogd en zien nog voldoende opwaarts potentieel.

Netflix eindigde het afgelopen kwartaal met 65,55 miljoen leden, waar dat een kwartaal daarvoor nog 62,27 miljoen was en een jaar geleden 50,05 miljoen. Als deze lijn zou worden doorgetrokken komt het aantal abonnees in minder dan drie jaar uit boven de grens van 100 miljoen.

De sterkste groei was het in de internationale markten, waar het aantal leden toenam van 2,37 miljoen 23,3 miljoen. Zo rolde het bedrijf in maart zijn diensten uit in Australië en Nieuw-Zeeland, terwijl later dit jaar de diensten in Japan, Spanje, Italië en Portugal beschikbaar zullen zijn.

Daarmee is Netflix analisten vooral afhankelijk van de groei van het aantal abonnees. Zolang het bedrijf nieuwe leden in thuismarkt Amerika als daarbuiten blijft bijschrijven, blijven analisten tevreden. Inmiddels zijn de buitenlandse abonnees goed voor 31% van de totale omzet.

De omzet van Netflix steeg het afgelopen kwartaal op jaarbasis met 23% tot 1,64 miljard dollar, wat iets lager was dan de 1,65 miljard dollar waar analisten gemiddeld op rekenden. Daarbij daalden de netto-inkomsten over dezelfde periode van 71 miljoen dollar naar 26,3 miljoen dollar, of van 16 dollarcent per aandeel naar 6 dollarcent per aandeel. Daarbij werd er voor de internationale diensten een verlies gerapporteerd van 92 miljoen dollar, wat wel minder was dan de verwachte 100 miljoen dollar.

De rode cijfers zijn het gevolg van de expansiedrift van Netflix en het bedrijf verwacht zelf dat het vanaf 2016 breakeven zal draaien, om vervolgens in 2017 een winst in de boeken te schrijven.

Koersdoelverhogingen

Naar aanleiding van de kwartaalcijfers hebben een aantal analisten hun koersdoel voor Netflix verhoogd. Zo stelde Oppenheimer zijn koersdoel bij van 111 dollar naar 125 dollar, terwijl Canaccord Adams zelfs een 50% koersdoelverhoging doorvoerde en daarmee een koersdoel hanteert van 120 dollar. Beide zakenbanken hebben een koopadvies voor Netflix uitstaan.

Bank of America Merrill Lynch heeft zijn koersdoel verhoogd van 103 dollar naar 121 dollar, omdat volgens de analisten de exclusieve content voor Netflix een van de redenen was voor de forse stijging van het aantal abonnees. Daarbij wijst de Amerikaanse zakenbank erop dat in 2016 Netflix 5 miljard dollar zal uitgeven aan de productie van eigen content. Het advies luidt ‘buy’.

Bij Credit Suisse is het advies blijven staan op ‘neutral’, maar het koersdoel verhoogd met 10 dollar tot 110 dollar. De analisten stellen dat Netflix opnieuw een goed kwartaal achter de rug heeft en de verwachtingen heeft overtroffen.

Consensus Netflix

Dankzij de koersdoelverhogingen is het sentiment rondom Netflix positief. Recent afgegeven koersdoelen impliceren namelijk dat marktvorsers een rendement verwachten van circa 10%.

Wel is de consensus iets behoudender dan de jubelstemming die er op de kwartaalcijfers is losgebarsten. Er staan namelijk 4 verkoop-, 4 houd- en 9 koopadviezen uit.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
redactie@analist.nl

Copyright Analist.nl B.V..
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.