Randstad wisselt van favorietenlijst

Waar vorige maand nog ING Randstad toevoegde aan zijn favorietenlijst vanwege het naderende cyclisch herstel, heeft Rabobank recent het aandeel juist daarvan verwijderd vanwege minder dan verwachte cijfers over de Nederlandse uitzendmarkt. Desondanks blijft de consensus voor het aandeel buitengewoon positief, maar loopt het verwacht koersrendement terug.

Verwijderd van favorietenlijst

Rabobank heeft op 8 juli Randstad van zijn ‘Conviction Buy List’ gehaald omdat de ABU-cijfers over de Nederlandse uitzendmarkt minder positief waren dan waar de markt op anticipeerde.

De analisten verwachten verder dat de resultaten van Randstad over het tweede kwartaal solide zullen zijn, maar niet tot positieve verrassingen zal leiden. Ook wijst Rabobank erop dat het aandeel de afgelopen tijd een mooie koersrit heeft gemaakt, waarmee het opwaarts potentieel is teruggelopen.

Het ‘buy-advies’ is wel door Rabobank gehandhaafd vanwege de aantrekkelijke kasstroom en een mogelijke aandeleninkoop en/of verhoging van het dividend. Het koersdoel is daarbij vastgesteld op 60 euro.

Toegevoegd aan favorietenlijst

Op 19 juni voegden de analisten van ING Randstad juist nog toe aan hun favorietenlijst van aandelen uit de Benelux.

ING stelt dat een koopadvies voor uitzenders is gerechtvaardigd, omdat beleggers zich hiermee zodoende kunnen positioneren voor de tweede helft van de herstelcyclus in de sector. Volgens de analisten is er sprake van een sterker wordend Europees herstel en is met name het momentum in de Benelux goed.

Zodoende heeft ING niet alleen voor Randstad een koopadvies uitstaan, ook USG People NV staat op de kooplijst. Daarbij hanteren de analisten koersdoelen van 66 euro en 15,50 euro.

Consensus Randstad

De consensus voor Randstad is nog altijd positief, mede doordat geen van de analisten een verkoopadvies voor het aandeel hanteert. Wel staan er 7 houd- en 14 koopadviezen uit.

Daarbij zien analisten gemiddeld gezien echter geen verder opwaarts potentieel voor de koers meer. Met een koersdoel van 57,88 euro voorzien zij een negatief rendement van 1,9%. Recent afgegeven koersdoelen liggen echter aanzienlijk boven dit gemiddelde. Zo ziet ING met zijn koersdoel van 66 euro een opwaarts potentieel van 12,7%, terwijl Rabobank met een koersdoel van 60 euro een rendement verwacht van nog altijd 4%.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
redactie@analist.nl

Copyright Analist.nl B.V..
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.