Waarom Oppenheimer denkt dat Netflix door het dak zal schieten

Netflix is een van de bedrijven die profiteert van bijzonder positieve trends in de online streaming sector. Het Amerikaanse bedrijf is aan het onderzoeken hoe het zijn diensten internationaal verder kan uitrollen, waarbij analisten voor onder meer Nederland nog een flink groeipotentieel zien. Oppenheimer heeft mede daarom zijn koersdoel voor Netflix verhoogd.

Stijging aantal abonnees

Oppenheimer heeft zijn koersdoel voor Netflix verhoogd van 610 dollar naar 775 dollar, waarbij het advies is blijven staan op ‘outperform’.

Het effectenhuis baseert dit op de verwachting dat de vijf oudste markten voor Netflix (de Verenigde Staten, Canada, Brazilië, Het Verenigd Koninkrijk en Ierland) aan het einde van 2015 een breedbandpenetratie hebben van 30%. Oppenheimer verwacht dat in 2020 er wereldwijd 239 miljoen abonnees zullen zijn, wat neerkomt op een penetratie van 32% en daarmee in lijn ligt met de penetratie in de oudere markten.

Daarnaast suggereert data uit Alphabet Trends dat de interesse in Netflix in landen waar de dienst recent is uitgerold stijgende is. In Australië en Nieuw Zeeland is het aantal zoekopdrachten rondom Netflix recent sterk gestegen.

Netflixkijkers

Netflix heeft ook aangekondigd om nog dit jaar zijn diensten uit te rollen in Japan, Cuba, Spanje, Italië en Portugal. Het bedrijf wil aan het einde van 2016 wereldwijd in 200 landen actief zijn. Momenteel is het actief in 61 landen.

Volgens onderzoeksbureau ITU zal het aantal breedbandabonnees in 2020 989 miljoen bereiken en Oppenheimer dat het aantal breedbandabonnees (exclusief China) in 2020 752 miljoen bereikt zal hebben.

Nederland gaat pieken

Volgens Edward Hoofnagle zal Netflix in Nederland aan het einde van dit jaar 940.000 abonnees hebben.

Op SeekingAlpha http://seekingalpha.com/article/3271185-netflix-the-countries-that-matter rekent hij voor dat 2016 het jaar zal worden waarin voor het eerst de grens van 1 miljoen Nederlandse Netflix-abonnees gelecht zal worden, om vervolgens in 2020 te zijn gegroeid tot ruim 1,5 miljoen abonnees.

Consensus Netflix

De consensus voor Netflix is positief. Momenteel staan er 4 verkoop-, 5 houd- en 11 koopadviezen uit. Recent afgegeven adviezen zijn echter allemaal kopen, waardoor het sentiment bijzonder goed is.

Gemiddeld hanteren analisten voor het aandeel een koersdoel van 492,06 dollar, wat een negatief verwacht rendement van 26% oplevert. Ook hier geldt echter dat recent afgegeven koersdoelen aanzienlijk boven dit gemiddelde liggen. Needham spant hiermee met een koersdoel van 780 dollar de kroon, maar ook Oppenheimer zit met een koersdoel van 775 dollar aan de bovenkant van de bandbreedte.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
redactie@analist.nl

Copyright Analist.nl B.V..
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.