Roularta in top Belgische dividendaandelen

Fors dividend Roularta

Beleggers in het aandeel Roularta kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Gezien het gemiddelde van de analistentaxaties heeft het aandeel Roularta nu één van de hoogste dividendrendementen van de Belgische beurs. Ondanks het verwachte verlies zal het bedrijf waarschijnlijk wel een dividend uitkeren. Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 5 euro. Roularta's dividendrendement komt neer op 34,01 procent. Het doorsnee dividendrendement van de uitgeverijen ligt op een summiere 1 procent.

Dividendrendementen Roularta

Over 2018 komt de omzet volgens de analisten uit op 284,5 miljoen euro. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2017 toen het concern 256,77 miljoen euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Roularta in beeld plus taxaties 2018

financiele analyse

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettoverlies van 19 miljoen euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een verlies per aandeel van 3,86 euro verwacht. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op -3,81.

Recente koersdoelen rond de 18 euro

Kepler Capital Markets, DeGroof Petercam en KBC Securities gaven recent nieuwe taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Roularta's marktkapitalisatie 184,24 miljoen euro. Het aandeel Roularta bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel Roularta 12 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 14 en de 19 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 66 procent hoger.

Het aandeel sloot vrijdag op 14,7 euro.

Historische beurskoersen aandeel Roularta

financiele analyse roularta

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.