ING staat er goed op bij analisten

ING valt in de smaak bij analisten, zo blijkt wel uit recente taxatieverhogingen die voor de bank zijn doorgevoerd. Volgens de marktvorsers heeft ING de potentie om de inkomsten verder te verbeteren, terwijl het beleggers ook nog kan verrassen met zijn dividendbeleid. Het aandeel staat er in ieder geval goed op gezien de uitmuntende consensus

Morgan Stanley heeft op 19 mei zijn koersdoel voor ING verhoogd van 14,80 euro naar 16,10 euro, terwijl het aandeel met een ‘overweight-advies’ favoriet blijft bij de analisten. Zij stellen dat de eenvoud van het ING-model, samen met de uitvoering van de strategie en de potentie bij een economisch herstel waardevolle factoren zijn.

Verder stelt de Amerikaanse zakenbank dat de rentemarge van ING op een stabiele 150-155 basispunten goede vooruitzichten biedt, waar concurrenten met dalingen te maken hebben. Volgens de analisten is er bij ING juist nog ruimte voor hogere rentetarieven op leningen, terwijl de spaarrentes in de Benelux en Duitsland nog verder kunnen worden verlaagd.

Zodoende lijkt de beoogde leningengroei van 4% op jaarbasis haalbaar. Tot slot stelt Morgan Stanley dat er met betrekking tot het dividend nog mogelijke meevallers verwacht mogen worden, gezien de goede verdiencapaciteit.

Consensus ING

De consensus voor ING is zeer positief. Slechts 1 analist hanteert een verkoopadvies, terwijl er 6 houd- en maar liefst 21 koopadviezen zijn afgegeven. Gezien de recente analistenrapporten is het sentiment daarbij ook goed.

Het gemiddeld koersdoel laat een ander beeld zien. Met een koersdoel van 14,61 euro bedraagt het verwachte rendement 2,6% negatief. Ook hier gaat echter op dat recente koersdoelen aanzienlijk boven dit niveau liggen. De meeste koersdoelen zijn rond de 16 euro, wat op het huidige koersniveau een opwaarts potentieel biedt van 6,6%.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
redactie@analist.nl

Copyright Analist.nl B.V..
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.