ING Groep in top Nederlandse dividendrendementen

Fors dividend ING Groep

Beleggers in het aandeel ING Groep kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Op basis van de recente analistentaxaties behoort het aandeel ING Groep tot één van de aandelen met de hoogste dividendrendementen van de Nederlandse beurs. Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 1.09 euro. ING Groep 's dividendrendement komt dus op 8.26 procent uit. Het gemiddelde dividendrendement van de bankensector ligt op een aantrekkelijke 3.22 procent.

Dividendrendementen ING Groep

koersgrafieken

Morgen publiceert het Nederlandse ING Groep haar resultaten over het afgelopen kwartaal. De omzet van het concern uit over dit jaar komt uit op 22.64 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is aanzienlijk meer dan de totale opbrengsten over 2022 toen de omzet 20.06 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten ING Groep in beeld plus taxaties 2023

koersdata

ING Groep Amsterdam Bijlmer ©

ING Groep
ING Groep


Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 7.23 miljard euro. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 2.08 euro. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 6.34.

Recentste taxaties rond de 16 euro

De laatste 3 adviezen voor de bank zijn afkomstig van JP Morgan, HSBC en UBS .

De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 49.8 miljard euro.

Om 17.37 staat het aandeel 0.56 procent hoger op 13.19 euro.

Koershistorie ING Groep 2007-2023

koersdata inggroep

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.