Gilead Sciences in top Amerikaanse dividendrendementen

Fors dividend Gilead Sciences

Beleggers in het aandeel Gilead Sciences kunnen rekenen op een fors dividend. Op basis van de recente analistentaxaties heeft het aandeel Gilead Sciences nu één van de hoogste dividendrendementen van de Amerikaanse beurs. Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 2,27 dollar. Het dividendrendement van Gilead Sciences ligt hiermee op 3,14 procent. Het gemiddelde dividend van de biotechnologiebedrijven ligt op een schamele 0,5 procent.

Dividendrendementen Gilead Sciences

Gilead Sciences gaat morgen haar cijfers over het voorbije kwartaal bekend maken. Over 2018 komt de omzet volgens de analisten uit op 21,42 miljard dollar. Dit is fors minder dan de omzet over 2017 toen het concern 26,11 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Gilead Sciences in beeld plus taxaties 2018

fundamenteel onderzoek

De analisten rekenen voor 2018 op een nettowinst van 8,73 miljard dollar. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 6,62 dollar over. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 10,93.

Meest recente koersdoelen rond de 89 dollar

De meest recente adviezen voor het biotechbedrijf zijn afkomstig van Leerink Swann & Company, Berenberg en Jefferies & Co..

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Gilead Sciences 's marktkapitalisatie 94,55 miljard dollar. Het aandeel Gilead Sciences bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf oktober vorig jaar staat het aandeel Gilead Sciences 7 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 64 en de 90 dollar. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 218 procent hoger.

Het aandeel sloot maandag op 72,34 dollar.

Historische koersen aandeel Gilead Sciences

fundamenteel onderzoek gileadsciences

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.