Megacaps het duurste in de vastgoedsector

De vastgoed liet het afgelopen jaar beperkte rendementen zien. Sinds maart vorig jaar koerst de sector ruim 11 procent in de plus. Bij de outperformers zien we onder andere Kodiak Sciences, Silence Therapeutics en Karyopharm Therapeutics. Relatief grote verliezen waren er voor Mologen AG, curasan AG en Acorda Therapeutics.

Kerncijfers vastgoed

beurskoers

De megacaps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers zien we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen vastgoed

aandelenanalyse

Bij de koers/winst-verhoudingen zien we een gemixt beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De megacaps kosten met een koers/winst-verhouding van 54 het meeste. De smallcaps noteren op 15 maal de winst per aandeel. Diaceutics, Genus en Abcam zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Endo International, Lexicon Pharmaceuticals en Mylan NV.

Hoogste dividendrendementen vastgoed

beurskoers

Het gemiddelde dividendrendement is met circa 4 procent aantrekkelijk te noemen. Atara Biotherapeutics, Abbvie en Bayer AG bieden nu de hoogste dividendrendementen van de megacaps in deze sector.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.