Megacaps de outperformers in chemiesector

We zien binnen de chemie een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds maart vorig jaar koerst de sector ruim 7 procent lager. Bij de stijgers zien we onder andere Kodiak Sciences, Silence Therapeutics en Forty Seven. Relatief grote verliezen waren er voor Mologen AG, curasan AG en Acorda Therapeutics.

Kerncijfers chemie

beurskoers

De afgelopen tijd zien we vooral bij de megacaps behoorlijk positieve rendementen. Bij de achterblijvers zien we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen chemie

fundamantele data

Bij de koers/winst-verhoudingen zien we een uniform beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De megacaps kosten met een koers/winst-verhouding van 22 het meeste. De smallcaps noteren op 11 maal de winst per aandeel. Diaceutics, Abcam en Genus zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Endo International, Lexicon Pharmaceuticals en Mylan NV.

Hoogste dividendrendementen chemie

koersgrafieken

Het doorsnee dividendrendement is met zo'n 2,9 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Atara Biotherapeutics, Abbvie en Bayer AG.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.