In de vastgoedsector betalende microcaps het meeste dividend

We zien binnen de vastgoed gematigde spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds januari vorig jaar koerst de sector ruim 19 procent winst. Bij de winnaars zien we onder andere Kodiak Sciences, Silence Therapeutics en Avita Medical. Relatief grote verliezen waren er voor Organogenesis Holdings, OpGen en Mologen AG.

Kerncijfers vastgoed

aandelenanalyses

De afgelopen tijd zien we vooral bij de midcaps behoorlijk positieve rendementen. De smallcaps deden het de afgelopen tijd relatief minder.

Laagste koers/winst-verhoudingen vastgoed

aandelenanalyses

Bij de koers/winst-verhoudingen is er een verspreid beeld te zien. De megacaps kosten met een koers/winst-verhouding van 41 het meeste. De smallcaps noteren op 18 maal de winst per aandeel. Abcam, Diaceutics en Genus zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Assertio Therapeutics, Endo International en Lexicon Pharmaceuticals.

Hoogste dividendrendementen vastgoed

beurskoers

Het gemiddelde dividendrendement is met circa 3,9 procent aantrekkelijk te noemen. Abbvie, Gilead Sciences en Bayer AG bieden nu de hoogste dividendrendementen van de megacaps in deze sector.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.