Voor large caps het meeste betaald in de farmaciesector

We zien binnen de farmaciebedrijven een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds december vorig jaar staat de sector op ruim 9 procent winst. Bij de winnaars zien we onder andere Axsome Therapeutics, Constellation Pharmaceuticals en Avita Medical. Relatief grote verliezen waren er voor Ocugen, Tonix Pharmaceuticals Holding en Sienna Biopharmaceuticals.

Kerncijfers farmaciebedrijven

beurskoers

De afgelopen tijd zien we vooral bij de large caps behoorlijk positieve rendementen. Bij de achterblijvers zien we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen farmaciebedrijven

historische koersen

Met betrekking tot de koers/winst-verhoudingen zien we een verspreid beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De large caps kosten met een koers/winst-verhouding van 26 het meeste. De smallcaps noteren op -6 maal de winst per aandeel. , en zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Endo International, Jounce Therapeutics en Mylan NV.

Hoogste dividendrendementen farmaciebedrijven

beurskoers

Het doorsnee dividendrendement is met zo'n 0,6 procent gematigd te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Abbvie, Bayer AG en Gilead Sciences.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.