Large caps het duurste in de biotechnologiesector

Binnen de biotechnologie zien we een lage spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds november vorig jaar koerst de sector ruim 11 procent in de plus. Bij de winnaars zien we onder andere Avita Medical, Shield Therapeutics en Veloxis Pharmaceuticals A/S. Relatief grote verliezen waren er voor OpGen, Tocagen en Inflarx NV.

Kerncijfers biotechnologie

fundamantele data

De large caps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de minder presterenden treffen we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen biotechnologie

aandelenanalyses

Met betrekking tot de koers/winst-verhoudingen zien we een verspreid beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De large caps kosten met een koers/winst-verhouding van 25 het meeste. De smallcaps noteren op -6 maal de winst per aandeel. Genus, en zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Endo International, Mylan NV en Arena Pharmaceuticals.

Hoogste dividendrendementen biotechnologie

aandelenanalyses

Het gemiddelde dividendrendement is met circa 0.6 procent beperkt te noemen. Abbvie, Bayer AG en Gilead Sciences bieden nu de hoogste dividendrendementen van de megacaps in deze sector.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.