Large caps de outperformers in olie- en gassector

De olie- en gasbedrijven liet het afgelopen jaar een beperkte spreiding qua koersrendementen zien. Sinds oktober vorig jaar koerst de sector ruim 23 procent lager. Bij de winnaars zien we onder andere Quantafuel AS, Scorpio Tankers en Serica Energy. Relatief grote verliezen waren er voor Emerge Energy Services LP, EP Energy en Alta Mesa Resources.

Kerncijfers olie- en gasbedrijven

aandelenanalyses

De afgelopen tijd zien we vooral bij de large caps behoorlijk positieve rendementen. Bij de rode lantaarn dragers zien we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen olie- en gasbedrijven

koersdata

Met betrekking tot de koers/winst-verhoudingen zien we een uniform beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De megacaps kosten met een koers/winst-verhouding van 15 het meeste. De smallcaps noteren op 7 maal de winst per aandeel. Talos Energy, Dynagas LNG Partners LP en Magnolia Oil & Gas zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere SilverBow Resources, Amplify Energy en Montage Resources.

Hoogste dividendrendementen olie- en gasbedrijven

financiele analyse

Het doorsnee dividendrendement is met circa 3,9 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Peabody Energy, Alliance Resource Partners LP en EnLink Midstream LLC.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.