Megacaps het duurste in de bouwmaterialensector

We zien binnen de constructiematerialen een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds juli vorig jaar koerst de sector ruim 7 procent lager. Bij de winnaars zien we onder andere Marshalls, Adana Cimento Sanayii TAS en Sigmaroc. Relatief grote verliezen waren er voor Low & Bonar, Borgestad ASA en Forterra.

Kerncijfers constructiematerialen

financiele analyse

De large caps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers zien we vooral midcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen constructiematerialen

historische koersen

Met betrekking tot de koers/winst-verhoudingen zien we een verspreid beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De megacaps kosten met een koers/winst-verhouding van 632 het meeste. De smallcaps noteren op 14 maal de winst per aandeel. , en zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Adana Cimento Sanayii TAS, H+H International A/S en Akcansa Cimento Sanayi ve Ticaret AS.

Hoogste dividendrendementen constructiematerialen

fundamantele data

Het doorsnee dividendrendement is met circa 1,8 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Adana Cimento Sanayii TAS, Akcansa Cimento Sanayi ve Ticaret AS en Cimsa Cimento Sanayi ve Ticaret AS.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.