Voor large caps het meeste betaald in de industriële goederensector

We zien binnen de industriuelegoederen gematigde spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds juni vorig jaar koerst de sector ruim 3 procent winst. Bij de winnaars zien we onder andere SinterCast AB, Lifco AB (publ) en Interroll Holding AG. Relatief grote verliezen waren er voor Roctool SA, SLM Solutions Solutions AG en Aumann AG.

Kerncijfers industriuelegoederen

beurskoers

De afgelopen tijd zien we vooral bij de large caps behoorlijk positieve rendementen. Bij de rode lantaarn dragers zien we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen industriuelegoederen

historische koersen

Bij de koers/winst-verhoudingen in de sector is er een uniform beeld. De large caps noteren met een koers/winst-verhouding van 21 het hoogste. De smallcaps noteren op 18 maal de winst per aandeel. Interroll Holding AG, Hexagon Composites ASA en Graham zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Turkiye Sise ve Cam Fabrikalari AS, Siti B&T SpA en Koc Holding AS.

Hoogste dividendrendementen industriuelegoederen

aandeel

Het gemiddelde dividendrendement is met zo'n 2,2 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Icahn Enterprises LP, Sonae SGPS SA Capital SGPS SA en Panostaja.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.