Midcaps de besten in bankensector

Binnen de banken zien we een een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds mei vorig jaar koerst de sector ruim 11 procent lager. Bij de winnaars zien we onder andere Federal National Mortgage Association, Federal Home Loan Mortgage en NMI Holdings. Relatief grote verliezen waren er voor Metro Bank, Banca Carige SpA Cassa di Risparmio di Genova e Imperia en GAM Holding AG.

Kerncijfers banken

koersgrafieken

De midcaps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers zien we vooral large caps.

Laagste koers/winst-verhoudingen banken

financiele analyse

Met betrekking tot de koers/winst-verhoudingen zien we een uniform beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De midcaps kosten met een koers/winst-verhouding van 12 het meeste. De large caps noteren op 10 maal de winst per aandeel. Cathay General Bancorp, en zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Turkiye Vakiflar Bankasi TAO, Bank Sankt-Peterburg PAO en Turkiye Halk Bankasi AS.

Hoogste dividendrendementen banken

koersgrafieken

Het doorsnee dividendrendement is met zo'n 3,6 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere CM Finance, Medley Management en Garrison Capital.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.