Superjaar voor NL aandelen

Het is natuurlijk achteraf heel simpel maar beleggers die ten tijde van de coronacrisis zijn ingestapt hebben nu stevige winsten. De coronadip bleek dus achteraf een uitstekend instapmoment maar dat geld natuurlijk voor eigenlijk bijna alle grote crashes.

AEX-index spoot omhoog sinds april 2020

Aex koers

U weet dat wij geen grote fan zijn van het volgen van aandelenindices maar toch liet ook de AEX-index een heel fors herstel zien. Wij zijn geen fan omdat de meeste aandelenindices kapitaalsgewogen zijn en daarmee afhankelijk zijn van maar een handjevol aandelen.

In Europa zagen we vooral de small- en microcaps sinds april 2020 enorm hard stijgen. Dit is natuurlijk ook erg logisch want hier zijn er nu eenmaal heel erg veel van. Vooral de Franse kleine aandelen scoren hoog in de lijst van ytd winnaars:

Winnaars ytd Europa

Aandelenwinnaars europa 2021

U ziet hier uiteraard enorme uitschieters qua rendementen sinds 1 januari dit jaar. Vooral dus veel Franse microcaps hebben als het ware koersexplosies laten zien.

Winaars ytd Nederland

Aandelenwinnaars nederland 2021

Bij de winnaars in Nederland zien we ook vooral de kleinere aandelen zoals Thunderbird en Ease2pay . PostNL en Heijmans zijn de enige grotere spelers bij de hoogste winnaars.