Eurozone biedt uitzicht op degelijke dividendgroei

Auteur: Bruno Springael, Senior Portfolio Manager, Global High Dividend bij NN Investment Partners.

Brunospringael
Bruno Springael

Van alle ontwikkelde regio’s in de wereld biedt de eurozone volgens NN Investment Partners (NN IP) solide mogelijkheden voor dividendgroei. “Politieke onzekerheid heeft een belangrijke rol gespeeld in de afwaardering van aandelen uit de eurozone. Deze regio is echter bijzonder aantrekkelijk, omdat ze een grotere aan reflatie gerelateerde winsthefboom biedt”, zegt Bruno Springael, Senior Portefeuillemanager Global High Dividend bij NN IP.

Springael is ervan overtuigd dat reflatie, acties van de overheid gericht op het tegengaan van deflatie, op dit moment wereldwijd de belangrijkste katalysator is voor de aandelenmarkten, dankzij de budgettaire verruiming van overheden, hogere obligatierentes, steiler wordende rentecurves, hogere winsten en stijgende prijzen van olie en cyclische grondstoffen.

NN IP heeft een voorkeur voor bankaandelen. Deze profiteren van steiler wordende rentecurves en combineren aantrekkelijke rendementen met een lager uitkeringspercentage en een positief winstmomentum.

Bruno Springael: “Het herstel van waardeaandelen is dit jaar vooralsnog tot stilstand gekomen. De belangrijkste factoren hierbij zijn de toenemende politieke risico’s en het winstherstel. We waren na een sterke tweede helft van 2016 op deze onderbreking vooruitgelopen en het is nu waarschijnlijk een aantrekkelijk instapmoment voor beleggers.”

“Waardeaandelen hebben het in 2016 duidelijk beter gedaan dan groeiaandelen. Toch is het verschil in waardering tussen de twee stijlen nog steeds aanzienlijk. We denken dan ook dat waardeaandelen in 2017 opnieuw een outperformance kunnen laten zien.”

Springael vervolgt: “Politieke onzekerheid kan een verstorende factor zijn. Met verkiezingen in Frankrijk, Duitsland en Nederland die voor dit jaar op de agenda staan, is dit een potentiële bron van risicoaversie. We houden verder rekening met een verhoogde volatiliteit als gevolg van de rotatie op de aandelenmarkt. Dit kan echter zorgen voor diversificatiemogelijkheden als aandelen die voorheen in trek waren overkocht raken.”

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.