State Street SPDR ETF’s: Dividendstrategie biedt langetermijnbeleggers houvast in onzekere markt

Beleggers tasten in het duister door de tegenstrijdige signalen uit de markt. Enerzijds klinkt er positief nieuws op de wereldmarkt en is de S&P 500 inmiddels door de recordgrens van 3000. Aan de andere kant is het ondernemersvertrouwen gedaald en is een renteverlaging door de FED al ingeprijsd in de rentecurve. Beleggers die vrezen voor de onzekerheid maar nog wel in aandelen belegd willen blijven staan daarmee voor een lastige keuze. Een strategische focus op dividendgroei geeft beleggers de mogelijkheid te profiteren van potentiële koersstijgingen, en biedt tegelijkertijd bescherming tegen koersdalingen of een recessie.

Philippe Roset, Hoofd SPDR ETF’s Nederland bij State Street Global Advisors: “Terwijl financiële markten records blijven verslaan dalen de sentimentsbarometers en het economisch vertrouwen. Het is voor beleggers moeilijk te bepalen welke signalen zij moeten volgen en hoeveel risico zij kunnen nemen. In deze omgeving kunnen beleggers kijken naar een dividendstrategie in combinatie met de factor kwaliteit.

Onze Divididend Aristocrats strategie selecteert bedrijven uit uiteenlopende sectoren met een focus op dividendgroei. Deze dividendgroeistrategieën hebben het in het afgelopen jaar beter gedaan dan strategieën gericht op enkel hoog dividend. De Dividend Aristocrats bieden beleggers een handvat om deze onzekere tijden tegemoet te gaan.”