DWS richt pijlen op gezonde levensstijl met nieuw aandelenfonds

Vermogensbeheerder DWS lanceert een nieuw thematisch aandelenfonds, het DWS Invest ESG Healthy Living fonds. Dit fonds biedt beleggers toegang tot bedrijven die medische vooruitgang aanjagen en producten aanbieden voor een gezonder leven. Het belang en de urgentie worden onderstreept door de derde Duurzame Ontwikkelingsdoelstelling van de VN – goede gezondheid en welzijn voor iedereen.

Het fonds, dat wordt beheerd door Oliver Schweers, richt zich op preventie, vroegtijdige opsporing van ziektes en moderne medische behandelingen. “We richten ons vooral op bedrijven die producten en diensten bieden die profiteren van de gezonde lifestyle trend of deze trend aansporen. Daarnaast kijken we naar bedrijven die ziekten helpen voorkomen of vroegtijdig opsporen. Ook mikken we op bedrijven die de kwaliteit van medische zorg willen verbeteren en daarmee de gezondheidszorg efficiënter en minder duur maken", legt Schweers uit. In lijn met deze strategie richt hij zich op een scala aan bedrijven dat zich bezighoudt met gezonder leven – van aanbieders van medische technologie tot producenten van sportartikelen.

Beleggingsthema’s op basis van langetermijntrends

“Demografische veranderingen en de verdere digitalisering van de gezondheidszorg zijn belangrijke aanjagers van de wereldwijde groei van de zorgmarkt. Maar gezondheid wordt ook steeds meer een kwestie van levensstijl", legt Schweers uit. Hij verwijst daarbij naar actuele trends zoals welzijn, beweging en voeding.

De volgende cijfers laten zien hoe belangrijk het onderwerp is: “Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) werd er in 2018 wereldwijd 8,3 biljoen dollar uitgegeven aan gezondheidszorg. Dit is ongeveer 10 procent van het wereldwijde bbp. De WHO verwacht dat deze uitgaven de komende jaren met nog eens 5% per jaar zullen stijgen", zegt Schweers. “Het lijkt erop dat beleggen in bedrijven die profiteren van deze groeitrend in de toekomst bovengemiddelde rendementen zullen opleveren.”