Fundshare en Beleggers Belangen starten FundShare UCITS Beleggers Belangen Dividend Fund

Een nieuw beleggingsfonds met een vertrouwde naam is vanaf vandaag beschikbaar voor particuliere beleggers in Nederland. Het FundShare UCITS Beleggers Belangen Dividend Fund is een beleggingsfonds gebaseerd op de bij de lezers van Beleggers Belangen populaire Dividendportefeuille van Beleggers Belangen, die in 2011 door de redactie is opgezet. De beheerder van het fonds is FundShare Fund Management B.V. (“FundShare”). FundShare heeft de uitvoering van het beleggingsbeleid uitbesteed aan Auréus Group B.V. (“Auréus”), de ‘gedelegeerd beheerder’ van het fonds.

Abonnees van Beleggers Belangen hebben zich de afgelopen jaren in toenemende mate enthousiast getoond over de Dividendportefeuille van Beleggers Belangen. FundShare, Auréus en Beleggers Belangen onderkennen de groeiende behoefte onder particuliere beleggers om deze voorbeeldportefeuille op een eenvoudiger manier te volgen. Dankzij het FundShare UCITS Beleggers Belangen Dividend Fund kan de Dividendportefeuille van Beleggers Belangen nu met één transactie worden aangekocht. Beleggers volgen daarmee de strategie van de Dividendportefeuille van Beleggers Belangen, inclusief alle mutaties.

Het FundShare UCITS Beleggers Belangen Dividend Fund is gebaseerd op de research van de Dividendportefeuille van Beleggers Belangen. Het fonds belegt dus voor de lange termijn in beursgenoteerde aandelen uit ontwikkelde landen met een stabiel of groeiend dividend. Het ontvangen dividend wordt niet uitgekeerd maar herbelegd. Meer informatie over het beleggingsbeleid is te vinden in de EBI (Essentiële Beleggersinformatie) en in het Supplement op het Base Prospectus op de website van FundShare.

CIO Jan-Jaap Surie van Fundshare: ‘Onze efficiënte fondsenstructuur wordt gebruikt door vermogensbeheerders om een beleggingsfilosofie op een eenvoudige, veilige en goedkope manier aan particuliere beleggers aan te bieden. Deze nieuwe samenwerking met Beleggers Belangen en Auréus betekent een nieuwe stap voor ons als fondsbeheerder. Nu kan iedereen de research van Beleggers Belangen volgen via FundShare.’

Hoofdredacteur Johan Brinkman van Beleggers Belangen: ‘We zijn blij dat we met het beschikbaar stellen van de research over de Dividendportefeuille tegemoet kunnen komen aan de vraag vanuit onze abonnees om met één transactie de Dividendportefeuille te kunnen aankopen.’

Kenmerken van het fonds FundShare UCITS Beleggers Belangen Dividend Fund

  • ISIN: NL0015063660 (EUR)
  • Fondsbeheerder: FundShare Fund Management
  • Portefeuillemanager: Auréus Group
  • Strategie: aandelenportefeuille van kwaliteitsbedrijven met een duurzaam of groeiend dividend
  • Structuur: ICBE (UCITS) gereguleerd door de AFM
  • Liquiditeit: dagelijks
  • Introductiedatum 29 oktober 2020

    Lees voordat u belegt alle informatie over dit sub-fonds in de Essentiële Beleggers Informatie (EBI) en het prospectus.