Ross Stores dit jaar volgens analisten op jacht naar recordomzet

Morgen komt het Amerikaanse Ross Stores haar resultaten over het afgelopen kwartaal. De omzet van het bedrijf uit over dit jaar komt uit op 19.64 miljard dollar. Zo blijkt uit de meeste recente rondgang langs de analisten. De omzet zou volgens de verwachtingen van de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is licht meer dan de omzet over 2022 toen het bedrijf 18.7 miljard dollar binnen kreeg.

Historische omzetten en resultaten Ross Stores in beeld plus taxaties 2023

aandeel

De meeste analisten gaan voor 2023 uit van een nettowinst van 1.67 miljard dollar. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 4.97 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 22.94.

De consensus van het dividend ligt op 1.36 dollar per aandeel. Ross Stores 's dividendrendement komt hiermee uit op 1.19 procent. Het doorsnee dividendrendement van de algemene detailhandelsbedrijven ligt op een aantrekkelijke 2.43 procent. Het is de verwachting dat het bedrijf op cent een interim-dividend van 34 cent uit zal gaan keren.

De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 40.1 miljard dollar.

Het is de verwachting dat het bedrijf op cent een interim-dividend van 34 cent uit zal gaan keren.

Het aandeel sloot vrijdag op 114.01 dollar.

Koershistorie Ross Stores 2007-2023

aandeel rossstores

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.