Bill Ackman gokt op Restaurant Brands Internationals

Bill Ackman, topman bij het Amerikaanse investeringsvehikel Pershing Square, heeft nu zijn zinnen gezet op het Amerikaanse Restaurant Brands Internationals. Ackman staat er bekend om zeer geconcentreerd te investeren (dus heel veel belangen in slechts enkele ondernemingen). Dit staat natuurlijk haaks op de standaard portefeuilletheorie van juist veel spreiding. Zijn credo is vaak dat de markt het verkeerd ziet en hij gaat daarom vaak tegengesteld aan de marktconsensus beleggen.

Een hele bekende ‘bet’ van Ackman was de gok op het neergaan van Herbalife. Hij noemde dit bedrijf eerder een pyramideconstructie. Hij zat tot ruim 1 miljard dollar short in het bedrijf maar moest toch dit als een verlies nemen omdat Herbalife niet neerging. Eerder in 2008 maakte hij veel bekendheid door short te gaan in Amerikaanse leningen van lokale overheden, ook wel MBIA’s genoemd (Municipal Bond Insurance Association).

Zinnen op Restaurant Brands Internationals gezet

Ackman gaat er nu vanuit dat het in Canada genoteerde Restaurant Brands Internationals veel te laag gewaardeerd is. Restaurant Brands Internationals is een holding die veel bekende fastfood ketens zoals Tim Hortons, Burger King en Popey beheert. Restaurant Brands Internationals heeft 4748 Tim Hortons restaurants, 16,676 Burger Kings en 2,892 Popeye restaurants. Een belangrijke concurrent van het bedrijf is Darden Restaurants en uiteraard McDonald’s. Het aandeel McDonald’s was vorig jaar met een plus van ruim 22 procent één van de stevige outperformers in haar sector. Restaurant Brands Internationals won ‘slechts’ 3,6 procent en dit lijkt Ackman onterecht te vinden.

Over de afgelopen 5 jaar keerde het bedrijf dividenden uit ondanks haar forse schuldenpositie. Momenteel is de schuldenpositie / EBIT 6. Aan de andere kant heeft het bedrijf wel relatief hoge winstmarges (44 procent) en lag haar meest recente ROE op 15 procent.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.