Analisten gaan uit van recordjaar voor Novozymes

Novozymes gaat morgen haar cijfers over het voorbije kwartaal bekend maken. De omzet van het concern uit over dit jaar komt uit op 18.16 miljard DKK. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. De omzet zou volgens de analistenconsensus dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is licht meer dan de omzet over 2022 toen het bedrijf 17.55 miljard DKK binnen kreeg.

Historische omzetten en resultaten Novozymes in beeld plus taxaties 2023

aandelenanalyses

Novozymes kantoor Kopenhagen ©

Novozymes
Novozymes


Onderaan de streep rekenen de meeste analisten op een nettowinst van 3.28 miljard DKK. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 11.9 DKK over. De koerswinstverhouding komt zodoende op 31 te liggen.

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 5.95 DKK. Het dividendrendement van Novozymes ligt hiermee op 1.61 procent. Het doorsnee dividend van de chemiebedrijven ligt op een prima 2.11 procent. Het is de verwachting dat het bedrijf op DKK een interim-dividend van 5951 DKK uit zal gaan keren.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 82.4 miljard DKK.

Historische koersen Novozymes voorbije 17 jaar

aandelenanalyses novozymes

Om 13.25 staat het aandeel 0.35 procent lager op 368.9 DKK.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.