Aandeel Goldman Sachs aan kop qua Amerikaanse dividendaandelen

Beleggers in het aandeel Goldman Sachs kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Gezien het gemiddelde van de analistentaxaties heeft het aandeel Goldman Sachs nu één van de hoogste dividendrendementen van de Amerikaanse beurs. De consensus van het dividend ligt op 10.33 dollar per aandeel. Goldman Sachs 's dividendrendement is dus 3.07 procent. Het gemiddelde dividend van de financiële dienstverleners ligt op een prima 3.55 procent.

Historische dividendrendementen Goldman Sachs

Morgen publiceert het Amerikaanse Goldman Sachs haar resultaten over het afgelopen kwartaal. De gemiddelde verwachting van de omzet van het bedrijf uit over dit jaar ligt volgens de analisten op 49.54 miljard dollar. Dit is aanzienlijk minder dan de omzet over 2022 toen het concern 68.71 miljard dollar ontving.

Historische omzetten en resultaten Goldman Sachs in beeld plus taxaties 2023

koersdata

Goldman_Sachs Amsterdam Nederland ©

Goldman_Sachs
Goldman_Sachs


De analisten rekenen voor 2023 op een nettowinst van 11.25 miljard dollar. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 32.01 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 10.53 uit.

De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 112.39 miljard dollar.

Historische koersen Goldman Sachs voorbije 17 jaar

koersdata goldmansachs

Het aandeel koerstte vrijdag op een slotstand van 336.92 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.